facebook
Menu

Instroomtraining 2020 2021

INSTROOMTRAININGEN

De instroomtrainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid kunnen blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis. Deze additionele training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze ook weer langer lid blijven van de eigen vereniging en meer wedstrijden zullen spelen. Voor de KNLTB is dit tevens een manier om talent te herkennen. Om ervoor te zorgen dat de trainingen van een dusdanig hoog niveau zijn, zullen we ook het niveau van de trainers verbeteren. Daarnaast brengen we de ouders meer bij elkaar, zodat ze kennis met elkaar kunnen delen omtrent jeugdtennis.

Cluboverstijgende trainingen
Tijdens een voorspeeldag wordt gekeken welke talentvolle en gedreven kinderen in aanmerking komen voor cluboverstijgende instroomtrainingen bij één van de KNLTB instroompartners. Met deze trainingen blijven de kinderen gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de huidige clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Deze extra training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze geboeid blijven, langer lid blijven van de vereniging en meer wedstrijden zullen spelen.

Oranje en groen
De voorspeeldagen zijn voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar oud en worden opgesplitst in een speelmoment voor oranje en een speelmoment voor groen.

  • oranje: 7 en 8 jaar (spelers geboren in 2012 en 2013)
  • groen: 9 en 10 jaar (spelers geboren in 2010 en 2011)

Doordat we verwachten dat kinderen die deelnemen aan de instroomtrainingen ongeveer een jaar vooruit lopen qua niveau, komen deze leeftijden niet exact overeen met de officiële Tenniskids leeftijden.

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. Wil je als ouder je kind inschrijven voor een voorspeeldag?
De voorspeeldag van Tennis Academy Brabant is op Zaterdag 29 augustus 13.30-16.00 bij HealthCity Vught.

Klik hier voor meer informatie en meest gestelde vragen

Voor vragen mail naar tennisacademybrabant@gmail.com