facebook
Menu

KNLTB onderbouw tennisschool

Tennis Academy Brabant is door de KNLTB uitgekozen om vanaf september 2016 de opleiding van de getalenteerde jeugdspelers te verzorgen.
We zijn een gecertificeerde onderbouw tennisschool. We werken samen met de KNLTB om (inter)nationale toppers op te leiden en kinderen het maximale uit hun mogelijkheden te laten halen. Ook hebben we in de regio goed contact met andere gecertificeerde onderbouw en bovenbouw tennisscholen. Dit ervaren we als zeer prettig.
Het is onze taak in de regio om de getalenteerde kinderen in beeld te brengen d.m.v. onze scoutingsdagen en regionale wedstrijddagen en extra trainingen aan te bieden onafhankelijk van een vereniging. Dit alles in het belang van de spelers.

Samenwerking
Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is blij met het uitgebreide landelijke netwerk: ''De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis weer een serieuze concurrent worden binnen het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen cruciaal. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. We moeten het echt samen doen. Het is daarom fantastisch dat we met deze 32 tennisscholen de samenwerking aangaan om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de absolute top. Met de niet aangesloten tennisscholen zullen we vanzelfsprekend ook onze uitereste best blijven doen om optimaal contact te blijven houden'' .

Selectieprocedure
Alle certified partners doorliepen de selectieprocedure die de tennisbond uitvoerde in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright met succes. Daarnaast toonden alle partners zich bereid om de beste jeugdspelers op te leiden conform het nieuwe KNLTB Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de Top’.

Wat zijn de voordelen voor uw kind?

  • Beschikking over de kennis en kunde van de KNLTB zoals, ex-topspelers en topcoaches, medische staf (bondsarts en haar netwerk van specialisten en fysiotherapeut) en de inzet van de video-analist en sportdiëtiste van de KNLTB.
  • Intensieve samenwerking met andere gecertificeerde tennisscholen en de KNLTB, waarin de tennisschool gericht op kinderen >12 jaar een sturende en coördinerende rol inneemt binnen de overeengekomen regio.
  • Verhoging van de aantrekkingskracht voor topjeugd en professionele spelers in de regio. Het opleidingsinstituut is onderdeel van een landelijk netwerk dat bestaat uit de beste tennisscholen.
  • Aanlevering topjeugd vanuit omliggende verenigingen; er worden vanuit de database van de KNLTB Talentendagen georganiseerd bij de tennisscholen gericht op kinderen <12 jaar.
  • Gebruik maken van het veelzijdige spelervolgsysteem KNLTB TennisLife en het Meerjaren Opleidingplan Tennis met alle technische, tactische, fysieke en mentale concepten.
  • Financiële ondersteuning van talentvolle spelers door de KNLTB(wat kan oplopen tot €3000 per seizoen) bij uitsluitend gecertificeerde partners.